Дамски бизнес дрехи – 100% нещата, които не трябва да забравяте

Женствеността е ваш коз!

На първо място, не забравяйте за външния си вид. Една жена трябва да изглежда шик, без значение колко е спала днес и колко е голяма планина от документи на бюрото й.

Като един от най-важните елементи на всяко изображение на съвременната жена е облеклото. В този случай трябва да изберете рокля, в която не само ще се чувствате комфортно, но и да привлечете внимание. И тук съвсем не спорим, че на работното място ще ви е нужен повече мозък, отколкото на добре поддържан външен вид. Все пак и двете са на везна, така че забравяйте – външността е ваше предимство в бизнеса.

Ако, обаче като жена възнамерявате да ползвате своите малки трикове, тогава успехът ще бъде малко по-лесен.

Необходимо е да насочите вниманието към един много интересен психологически експеримент: група учени провели изследване, в което е установено, че бързо се изкачи по стълбата на кариерата, половината на човечеството, които изглеждат по-женствени. Така че обърнете внимание на гардероба и помислете дали все още си струва!

Помнете също, че жената в офиса трябва да изглежда строго.

Не злоупотребявайте с много къси поли или прозрачни блузи, както и това вашето изображение на вместо женствено, да изглежда вулгарно.

Оказва се, че има някои универсални правила, които да бъдат следвани при избора на дамски бизнес дрехи за офиса:

През лятото, не използвайте твърде мрачни цветове в дрехите. Най-добрият вариант би бил бежов или цвят зехтин. При това в черно яке или сако, ще ви много по-горещо на слънчева светлина.

За зимата, обаче нещата са по-различни. Тук е необходимо да се даде предимство на тъмните оттенъци.

С постъпване на нова работа, не забравяйте да попитате, дали съществува специален дрескод. В края на краищата, ако изберете за бизнес облекло - бяла блуза и черна пола, в първите дни от служебните ангажименти, няма да сгрешите.

За да не създадете грешно становище у шефа и да събудите шушукане между новите колеги не купувайте много провокативни чорапи и блуза с дълбоко деколте. Не носете прекалено стегната и полата, а по отношение на дължина, най-добрият вариант би бил дължина до коляното.

На бизнес срещи и корпоративни събития в никакъв случай не носете рокли, украсени с много пайети, брокат или лак. Подобни искри са ви най-малко необходими сред колеги, работодатели и бизнес партньори. Най-добре е да изберете да не много отворена рокля, за предпочитане монотонна. В същото време позволено е към нея да добавите бижута в скромен стил и нежен грим, малко по-ярък от ежедневието.

Този костюм може да направи вашия поглед по-празничен, като постави малка нотка сериозност.

И още нещо: когато избирате женски дрехи за офиса трябва да бъдете много внимателни, защото ако нещата са изключително деликатни. Ако са повече женствени може да ви помислят за лека жена, а когато са прекалено стегнат стил, да говорят за вас като за безнадеждна личност лишена от всякакъв вкус в модата.

Контакти

  •  

    София

  •  

    моб. тел: 0899 851 637

  •  

    doroteia.drehi@gmail.com

Работно време

Работно време (Склад)
пон - пет     8:30ч. - 16:00ч.
събота         8:30ч. - 16:00ч.
неделя         9:00ч. - 15:00ч.

Поръчки направени след 15:00 се обработват на следващия работен ден.